More

Om Kungsberget och nyheter för 2023/2024

Nyheter för Kungsberget 2023/2024

Kungsberget introducerar flera nya attraktioner för vintersäsongen 2023/2024, som lovar att berika upplevelsen för skidåkare. Bland nyheterna finns ”Kul på snö”, en interaktiv skidskola för barn 5-14 år, där de får utforska berget genom lekfulla aktiviteter som att hoppa och svänga i varierad terräng.

En annan nyhet är en minipark i slutet av Sara Hector-backen, speciellt anpassad för barn och familjer som är redo att avancera från Björnbuseland. Parken innehåller roliga hopp och hinder för yngre åkare.

Dessutom återvänder den populära snowparken i Stefans backe på Sydsidan, komplett med ett utbud av hopp och hinder för alla nivåer.

För familjeunderhållning introducerar Kungsberget Stiga Snowracer Land nära Björnbuseland, en ny bana för snowracer. Här anordnas även utmaningar två kvällar i veckan, där barn kan tävla och till och med tjäna ett ”körkort” för snowracer.

Kungsberget – en skidort nära mälardalen och Stockholm

Belägen i hjärtat av Sverige, mellan Gävle och Sandviken, hittar vi Kungsberget, en skidort som snabbt blivit en favorit för såväl nybörjare som erfarna åkare. Ägd av Branäsgruppen, erbjuder denna skidort varierande backar och moderna faciliteter, vilket gör den till en måste-besök destination för skidälskare.

Faciliteter och Banor

Med 15 liftar, varav 14 är i drift, och 24 öppna nedfarter erbjuder Kungsberget en riklig variation för alla skidåkare. Snödjupet på toppen är imponerande 40 cm, vilket garanterar goda förhållanden för åkning.

Legendariska Skidåkare och Moderna Faciliteter

Kungsberget har varit födelseplatsen för många skidlegender, däribland syskonen Palmqvist Olsson, Johan och Karin, kända för sin enastående teknik och otaliga åk i Kungsberget. Skidorten stoltserar med att ha Sveriges modernaste skiduthyrning, och erbjuder kvällsskidåkning på torsdagar, fredagar och lördagar i flera liftar inklusive Kungsliften och 3-stolen.

Fallhöjd och Säsong

Med en högsta punkt på 306 meter och en fallhöjd på 200 meter, erbjuder Kungsberget spännande och utmanande åk. Skidsäsongen startar den mitten av december och pågår till den efter påskveckan, vilket ger gott om tid för besökare att njuta av allt som Kungsberget har att erbjuda.

Mer än Bara Skidåkning

För längdskidåkare finns 2 km spår, även om dessa inte är upplysta eller har konstsnö. Med två snowparks och tre barnområden är det tydligt att Kungsberget satsar på att vara en familjevänlig destination.

Kungsberget är inte bara en av de största skidanläggningarna söder om Dalarna, men också en plats där tradition möter modernitet, vilket gör det till en perfekt destination för alla skidälskare.

A
Boka Kungsberget Panorama här »