More

Kungsberget skidor

Kungsberget är ett fantastiskt bra nära skidort för dig som bor i Stockholm och vill åka på en skidsemester med barnen. Det tar ca 2 timmar och 30 minuter att ta sig från Stockholms centrala delar till Kungsberget, det mesta av vägen dit är motorväg (E4:an) fram till Gävle och sedan mindre fast ändå bekväma vägar fram till Kungsberget.

kungsberget skidåkning
Kungsberget härlig skidåkning på 24 pister. Foto: Kungsberget.se & Envato Elements

Det har på senare år blivit mer populärt att åka på kortare weekend eller halva veckor istället för hela veckor. Det är ett beteendeskifte där skidåkare inte större grad inte vill binda upp sig en hel vecka för skidåkning.

Kungsberget har relativt lätta backar och passar därför perfekt till barnfamiljer och för nybörjare. För de små finns Nintendo Land, Björnbusarna, roliga parker och en blandning av lätta gröna backar till svarta.

För de som gillar att åka snowboard eller trixa med skidorna så finns tre olika snowparks från lätt till medelsvår nivå (se Kungsberget pistkarta).

För vuxna och unga nybörjare är Kungsberget perfekt och här erbjuds det skidskolor privat och i grupp för alla nivåer. Dessutom finns det möjlighet att ta snowboardlektioner dock finns det begränsat utbud.

Kungsberget har 24 olika pister i varierande svårighetsgrader och de flesta backarna är relativt lätta. De flesta backarna är på grön och blå nivå. Kungsberget rankas som nr 11 i storlek bland skidorterna i Sverige. Men att tilläggas så är Kungsberget en av de snabbast växande skidorterna och det byggs och satsas mycket här.

I Kungsberget finns det stor variation på boendet på Kungsberget har relativt många lägenheter och stugor att hyra sett till storleken på skidanläggningen. Klicka här för mer info om Kungsberget boende.

Tips på hyra boende i Kungsberget

Boka naturnära boende på Kungsberget

K
Tidigare artikel

Kungsberget Boende

K
Nästa artikel

Kungsberget Karta

Boka Kungsberget Panorama här »