More

Kungsberget buss från Stockholm

Det är superenkelt att ta del av skidåkningen på Kungsberget för dig som bor i Stockholm även utan bil eller krånglig resväg.

Under vintersäsongen så åker det en buss från Stockholm Cityterminalen till Kungsberget. Bussen kallas också ”Kungsbergsbussen” och resan tar bara 2,5h.

Kungsbergsbussen åker normalt på morgonen 07:00 och är framme 09:30 på Kungsberget. Då hinner du med en heldag med skidåkning och sedan åker bussen tillbaka från Kungsberget 15:15 och är framme 17:45 i Stockholm.

På Lördagar åker bussen hem från Kungsberget lite senare 17:00 så du kan njuta av lite mer skidåkning för att sedan vara tillbaka i Stockholm 19:30.

Kan man åka hem med Kungsbergsbussen en annan dag?
– Det är alltid tur och retur samma dag per biljett. Vill man åka hem en annan dag så måste man köpa två biljetter.

Premiärtur den 16/12 för buss till Kungsberget: Säsongens första bussresa till Kungsberget är den 16/12, och detta firas med en generös rabatt. Du får hela 25% rabatt på priset, och för de små skidentusiasterna erbjuds ett extra förmånligt erbjudande då barn 0-6 år åker helt gratis! För att dra nytta av detta erbjudande, se till att boka din resa innan den 14/12. Se erbjudandet här.

Bussresor varje lördag och söndag: Kungsbergsbussen går varje lördag och söndag under hela skidsäsongen. Resan tar dig direkt från Cityterminalen i Stockholm till Kungsberget och restiden är endast 2 timmar och 30 minuter. Tidtabellen är noggrant planerad för att du ska få en hel dags skidåkning samtidigt som du hinner tillbaka hem till middagen.

Lördagar med extra förmåner: På lördagar har du möjlighet att förlänga din dag i backen då bussen hem går lite senare. Det ger dig chansen att delta i den populära Afterskin som äger rum på Karins Burgeria mellan 15:00 och 17:00. Alternativt kan du använda den extra tiden för att maximera din skidåkning.

Praktisk tidtabell för lördagar hela säsongen:

  • Avfärd från Stockholm Cityterminalen: 07:00
  • Ankomst till Kungsberget: 09:30
  • Återresa från Kungsberget: 17:00
  • Återkomst till Stockholm Cityterminalen: 19:30

Extra trafik under sportlovet: Under sportlovsperioden kan det komma att läggas ut extra bussavgångar för att möta efterfrågan.

Extra bagage: Du kan ta med ditt skidfodral eller pjäxbagage utan extra kostnad, vilket gör det ännu enklare att resa med all din utrustning.

Mer om Kungsbergetbussen här.
Läs mer: Reguljärtrafik till Kungsberget

Om du hellre vill stanna längre så går det att boka boende på Kungsberget Panorama #24

Boka boende Kungsberget Panorama

K
Tidigare artikel

Kungsberget fallhöjd

P
Boka Kungsberget Panorama här »