More

Att göra på Kungsberget

Kungsberget vintertid

Det finns många olika aktiviteter att välja mellan för den som besöker Kungsberget, och det finns något för alla, oavsett om man är en erfaren skidåkare eller en nybörjare.

En av de mest populära aktiviteterna på Kungsberget är skidåkning. Orten har ett brett utbud av pistor för olika nivåer, från gröna lätta backar för nybörjare till svåra svarta pister för de mer avancerade åkarna. Kungsberget har även en funpark för snowboardåkare och freeskiers.

För den som inte är intresserad av skidåkning finns det många andra aktiviteter att välja mellan. Man kan till exempel prova på att åka snowracer, åka skridskor på sjön, eller prova på skidtouring. Det finns även möjlighet att hyra snöskor och ge sig ut på en vandring i den vackra omgivningen.

Efter en dag på berget finns det många bra alternativ för mat och dryck. Kungsberget har många olika restauranger och caféer där man kan njuta av en god middag eller en fika i avslappnad miljö. Det finns även många bra boendealternativ, allt från hotell till lägenheter och stugor, så att man kan stanna en natt eller längre.

Kungsberget sommaren

På sommaren går det att njuta av den fina naturen som finns på Kungsberget genom att vandra eller cykla. Från 2021 har Kungsberget satsat på mountainbike och har öppet för att åka lift upp till toppen och ner för olika cykelleder. Det finns också en padelbana och möjligheter att fiska i närheten.

Kort sagt, Kungsberget är en perfekt destination för den som vill åka skidor eller prova på andra vinter och sommaraktiviteter i en vacker omgivning. Här finns något för alla och det finns många bra alternativ för mat, dryck och boende.

B
Boka Kungsberget Panorama här »